skip to Main Content

5 nejzajímavějších lednových infografik

Leden je takový „plonkový“ měsíc. Na horách po Silvestru prázdno, Vánoce pryč, dny krátké. Zkusme se rozptýlit alespoň pár zajímavými infografikami z tohoto studeného měsíce!

Nejinfografiky a Českéinfografiky se v lednu podívaly na zoubek například vzdělávání – zkoumaly, kolik toho musejí na zádech tahat školáci, nebo kdo jsou vlastně studenti programu s tajemnou značkou MBA. Podívali jsme se také, jak vidí e-shopy právě začínající rok 2015 nebo na 64 reklamních a marketingových tipů pro Facebook. Zjistili jsme, jaké výhody nám přináší cvičení jógy a podívali se na to, jak by vypadal svět převedený do pouhé stovky lidí. Příjemné počtení přeji.

1. infografika – Jak vyzrát na těžký školní batoh

Zkusili jste si někdy potěžkat školní batoh vašeho potomka? Také se vám občas zdá, že možná váží víc, než samotné dítě, které jej musí každý den nosit na bedrech? Jenže co s tím? Firma Topgal připravila zajímavou infografiku, v níž můžete najít pár tipů na to, jak svému školákovi – a hlavně jeho zádům – trochu odlehčit.

Dozvíte se třeba, že dítě by mělo na zádech nosit maximálně 10-15 % své hmotnosti. To znamená, že například dítě vážící 30 kg by v batohu nemělo nosit zátěž těžší než 4,5 kg. I přesto, že se tohoto limitu budete držet, máte až 20% pravděpodobnost, že si vaše dítě bude stěžovat na bolest zad. Alarmující skutečností je, že 3 z 10 žáků nosí do školy na bedrech alespoň jednou týdně batoh vážící až 33 % jejich hmotnosti!Není potom divu, že si až 60 % těchto dětí stěžuje na bolesti zad.

Infografika vám také poví, kolik zhruba váží jednotlivé školní pomůcky a věci, které školák běžně v batohu nosí. Na závěr poradí 4 tipy, jak svému dítěti alespoň trochu pomoci od bolavých zad.

batoh2. infografika – Výhody cvičení jógy

Cvičíte jógu nebo alespoň zvažujete, že byste s tím mohli začít? Možná jste si dokoncevíc pohybu naplánovali jako jedno z vašich novoročních předsevzetí. Jóga je komplexní (nejen) cvičení, a tak vás možná dnešní infografika trochu “nakopne” k tomu, abyste se do ní pustili. Má totiž vliv na mnoho procesů v našem těle a do některých z nich byste to třeba ani neřekli. Čtěte dále…

Jóga vám v prvé řadě umožní zklidnit mysl i nervy, protože se během cvičení soustředíte hlavně sami na sebe a na zpomalení svého dechu, čímž sezmenšuje vliv každodenního stresu na váš organismus. V průběhu cvičení se také vašemu mozku dostává většího přísunu kyslíku a zvětšuje se kapacita vašich plic. Spolu s tím klesá pravděpodobnost srdečních onemocnění a naopak se rozproudí váš metabolismus, takže vaše trávení a vůbec celé tělo funguje lépe. Zlepšuje se také vašerovnováhasoustředění a držení těla.

Už po 8 týdnech pravidelného cvičení jógy vzroste flexibilita vašeho těla až o 35% a síla v pažích se po 16 lekcích zvýší o 12%. Při józe se ve svalech snižuje koncentrace kyseliny mléčné, takže mizí svalové bolesti. A v neposlední řadě jóga zvyšuje libido. A za to trochu toho cvičení stojí, co říkáte? 🙂

joga3. infografika – Kdo je studentem MBA?

Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že téměř každý z nás má ve svém okolí alespoň jednoho člověka, který studoval nebo stále studuje proto, aby obdržel titul MBA.

Master of Business Administration (MBA) je zahraniční vysokoškolský studijní program, který sice zatím není dle zákona o vysokých školách zahrnutý do systému vysokoškolského studia v ČR, přesto je zejména v poslední době velmi oblíbený, a to zdaleka nejenom mezi mladšími ročníky.

Program je zaměřený na získání znalostí v oboru managementu. Absolventi tohoto profesního programu získají titul MBA, uváděný za jménem, doplněný diplomem či příslušným certifikátem. Studium je určeno především zástupcům středního a vrcholového managementu, majitelům společností, podnikatelům, představitelům neziskového sektoru či státní správy a je založeno na propojování teoretických znalostí s praktickými dovednostmi.

mba4. infografika – 64 reklamních a marketingových tipů pro Facebook

S novým rokem uživatelů nejrozšířenější sociální sítě rozhodně neubývá, a tak přichází také jedna nová infografika, která nabízí 64 tipů pro reklamu a marketing na Facebooku.

Vašim zrakům by neměly uniknout například tyto:

  • Přilákejte cílenou fanouškovskou základnu.
  • Maximálně zaujměte současné fanoušky.
  • Zaměřte se na dosah.
  • Přidávejte na timeline výzvy k akci.
  • Připravujte soutěže; je to nyní mnohem jednodušší.
  • Přimějte své fanoušky ke sdílení vašeho obsahu a odměňujte je za to.
  • Používejte reklamy k dosažení svých obchodních cílů.

facebook

5. infografika – Jak vidí e-shopy rok 2015?

Společnost Acomware připravila průzkum, který proběhl začátkem ledna a celkem se ho zúčastnilo 193 českých e-shopů. Jeho výsledky napovídají, že také v letošním roce je nálada na českém e-commerce trhu velmi pozitivní. Rok 2015 vidí optimisticky téměř všichni prodejci – 90% jich očekává růst, 7% stagnaci a pouhá 3% si myslí, že jejich obrat poklesne.

Hlavní závěry průzkumu:

  1. 74 % e-shopů v loňském roce zvýšilo obrat, u 13 % poklesl;
  2. 90 % e-shopů očekává, že jejich obrat v roce 2015 poroste. Před rokem mělo stejná očekávání 81 %;
  3. E-shopy budou letos více investovat, platí to pro 67 % z nich. U 27 % budou investice stagnovat;
  4. Největší investice budou směřovat do online marketingu (u 66 % obchodů), posílil také emailing nebo investice do optimalizace webu;
  5. Cíle e-shopů do roku 2015 jsou především zvýšit obrat (72 %) a zlepšit marketing (47 %);
  6. Za největší slabinu považují e-shopy nedostatek kapitálu (23 %) a úzký tým lidí (23 %).

Další závěry z průzkumu si můžete prohlédnout ve formě infografiky:

eshopJak vidíte, leden nemusí být jenom šedivý a nezajímavý měsíc. Zvlášť s pravidelnou porcí zajímavých infografik třeba u nás na Facebooku nebo Pinterestu. Užívejte si únor a zimu!

Sdílejte:

Zakladatel projektu Včeliště. Pracuje na mnoha českých i zahraničních projektech, pro které zajišťuje optimalizaci pro vyhledávače.

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top