skip to Main Content

Vyplatí se mi dělat obsahový marketing?

Čtvrté video ze série „Na co se nás ptáte“ se věnuje obsahovému marketingu. Pokud přemýšlíte, zda vytvářet obsah (články, videa, infografiky, e-booky apod.), zhlédněte ho, nebo si alespoň přečtěte jeho stručný přepis pod náhledem.

Tvorba obsahu může být skvělým způsobem, jak dělat marketing na internetu. Můžete s její pomocí přilákat potenciálního zákazníka v dřívější fázi nákupního rozhodování, tedy tehdy, když ještě neví, že váš produkt či službu bude potřebovat. Vybudujete si jím s potenciálním zákazníkem bližší vztah než vaše konkurence, vyšší důvěra ve vaši značku může následně vést k rozhodnutí nakoupit právě u vás. Nespornou výhodou obsahu navíc je, že když ho jednou vytvoříte, může vám ještě dlouho přinášet zákazníky.

Kdy se vyplatí vytvářet obsah?

  • Máte, co se obsahu týče, slabou konkurenci (málo lidí o vašem tématu píše, natáčí videa apod., pokud ano, je obsah nekvalitní).
  • Jde o dlouhodobý produkt/službu – to aby bylo využito potenciálu obsahu přinášet zákazníky i dlouhou dobu po vytvoření. Na produkty s krátkodobým životním cyklem je lepší výkonnostní reklama.
  • Máte na to čas. Výsledky obsahového marketingu se nedostaví ihned, na první výsledky čekáte alespoň 3 měsíce, na ty velké třeba i rok.
  • Máte na to prostředky. Nejde jen o finance, ale také o znalosti a lidský potenciál (lidi ve firmě, kteří pomohou tvořit a propagovat obsah, nebo nějaký spolehlivý externí partner). Důležité je totiž vytvořit obsah s přidanou hodnotou, lepší, než mohou zákazníkům nabídnout ostatní.
  • Vaši zákazníci mají ideálně delší nákupní cyklus – rozhodují se, je pro ně důležité vybrat si správnou firmu a produkt, zkoumají ho (toto jsou mimo jiné často vlastnosti B2B sektoru).

V jakém stadiu je váš obsahový marketing?

Věděli jste, že content marketing má 4 stadia? Udělejte si náš kvíz a zjistěte, v jakém stadiu se nacházíte vy. Dozvíte se, jaké jsou vaše silné stránky a na čem zapracovat.

Sdílejte:

Zakladatel projektu Včeliště. Pracuje na mnoha českých i zahraničních projektech, pro které zajišťuje optimalizaci pro vyhledávače.

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top