skip to Main Content
Kafe a marketing s Janem Skalickým a Romanem Dobiášem

Kafe a marketing s Janem Skalickým a Romanem Dobiášem o affiliate marketingu

Na další online Kafe a marketing přijali pozvání hned 2 hosté – Jan Skalický a Roman Dobiáš. Jan je marketingovým ředitelem e-shopu 4home.cz, Roman vede českou pobočku společnosti Dognet. Spolu tvoří sehrané affiliate duo s mnohaletými zkušenostmi a právě o affiliate marketingu se rozpovídali v dalším díle Kafe a marketingu.

Jan v úvodu krátce představil e-shop 4home, který se zaměřuje na vybavení domácností a zahrad, a popsal, jak v roce 2005 společnost zrevidovala své marketingové aktivity, odpojila se od agentur a affiliate spoluprací, které nebyly efektivní. Jan hovořil také o roli affiliate marketingu coby stabilní části výkonnostního marketingu, na kterém společnost svůj marketing staví. Zmínil se také o tom, že cesta vlastní affiliate sítě nebyla ve 4home nikdy volbou a to hlavně z důvodu velké náročnosti především na personální kapacity (komunikace s partnery, administrativa, atp.).

Roman poté představil společnost Dognet; affiliate síť, která vznikla v roce 2013. Zmínil ale, že na spolupráci se obě společnosti dohodly už o rok dříve. Roman popsal, jak funguje spolupráce s 4home a hovořil také o tom, jaké jsou předpoklady, které by měl e-shop splňovat, aby se do takového typu spolupráce mohl pustit. Označil affiliate marketing za „doplněk stravy“ pro e-shop, na kterém ale nelze marketing zcela postavit. Hovořil o důkladném vyhodnocování a důležitosti perfektního nastavení systému v začátcích, které pak umožňuje hladký průběh bez větších zásahů.

Jan s Romanem demonstrovali úspěšnou spolupráci na reálných datech společnosti 4home. Především na tom, jak se v čase vyvíjely klíčové ukazatele jako počet návštěv, počet konverzí a celkový obrat, k jehož růstu velmi výrazně přispěla i koronavirová krize, která změnila nákupní chování lidí a měla vliv na vyšší míru konverze.

Na úplný závěr oba pánové odpovídali na dotazy diváků. Zajímá vás, na jaké? Udělejte si chvilku čas a pusťte si záznam ze streamu.

Videocast

 

Poslechněte si podcast

 

Stáhnout podcast si můžete zde.

Minulé díly podcastů si můžete prohlédnout zde.

Odkazy k podcastu

Kafe a marketing

4home

Dognet

Pusťte si podcast a odebírejte kanál na iTunes

Náš iTunes kanál najdete zde, budeme rádi, když ho budete odebírat. Děkujeme vám za přízeň a těšíme se na vás u dalšího dílu.

Najdete nás i na Spotify

Pokud si chcete podcast poslechnout pomocí služby Spotify, můžete tak učinit zde.

Sdílejte:

U nás ve Včelišti má Pavlína jako asistentka na starost zákaznickou podporu a hladké fungování firmy.

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top