skip to Main Content
Jak to máme s prací na dálku ve Včelišti.

Práce na dálku má plno výhod, poznali jsme všechny

Jen my, židle, stůl a počítač s připojením k internetu. Takové je základní vybavení nutné k práci z domova. Je jedno, kde se během plnění svých úkolů pro Včeliště nacházíme. Představa, že sedíme na pláži u moře, kde surfaři prohánějí vlny, je ale zcestná. Nejčastěji jsme u sebe doma a místo koktejlu z plážového baru popíjíme kávu, kterou jsme si sami připravili.

Pro nikoho z nás ale není problém usednout za počítač v kavárně, coworkingovém centru, parku nebo altánu na zahradě. Na někoho to může působit, že jsme samotáři, ale ve skutečnosti jsme s kolegy stále ve spojení. A to i přesto, že nás od sebe dělí stovky a mnohdy i tisíce kilometrů. Vídáme se online na chatu.

Z vesnice i Kapského Města

Eva Řeháková momentálně pracuje z Kapského Města.

Náš obsahový stratég Eva Řeháková momentálně tvoří obsahové strategie pro klienty Včeliště z jihoafrického Kapského Města. Když zrovna nekouká do monitoru, může se kochat výhledem na Stolovou horu. „Práce na dálku mi umožňuje cestovat a dělat odkudkoli na světě. Už jsem pracovala například z Asie nebo ze Španělska. Cestování mi přináší řadu nových zkušeností. Myslím, že nic jiného neumožňuje takový růst v osobní rovině. Zároveň získávám také inspiraci do práce na projektech,“ přibližuje Eva.

Ostatní členové Včeliště působí většinou z Česka. Pár lidí máme v Praze, další v Děčíně a v Plzni, jiní pracují z Brna. Všechny tak trochu řídí i počasí. Když je chladno, pilně pracují doma nebo v kavárně. Jakmile vysvitne sluníčko, nechají se zlákat balkónem nebo třeba pracovnou v parku.

Poznejte tým Včeliště

Kdo u nás pracuje, co má na starosti a čím se zabývá ve volném čase, se dozvíte na našem webu.

Jsme svobodní, ale poctiví

Práce z domova má své výhody i nevýhody. Mezi minusy jistě patří pohled nezasvěcených lidí, kteří práci z domova považují za absolutní volnost.

„Setkala jsem se s názory, že vlastně nepracuji, když jsem doma. Nezaměstnaní přátelé si myslí, že mohou přijít na kávu, kdykoliv jdou zrovna okolo mého bydliště. Nechápou, že i já si tvořím svou pracovní dobu, po kterou se věnuji čistě práci na dálku a ničemu jinému,“ popisuje své zkušenosti copywriterka Lenka Pavlíková.

Lenka pracuje z domu spolu se svým pejskem.

Ve své domácí kanceláři je Lenka zvyklá pracovat už téměř 15 let. Vyhovuje jí to především proto, že má dítě. „Můžu zůstat doma se synem, když onemocní, a přitom stíhat práci i péči o něj. Zároveň je jedno, co si doma k počítači obléknu a zda jsem zrovna použila kvalitní líčení, aby se mě kolegové nelekli. Také pes, který se běžně při každém mém odchodu klepe jak osika, je spokojenější,“ směje se Lenka.

Díky home office ušetří firma i pracovníci

Pepa rád pracuje u dobré kávy.

Home office, jak se práci z domova říká, má ovšem více předností. Firma ušetří za pronájem kanceláří. Navíc se může primárně zaměřit na kvalitu svých pracovníků a neohlížet se na dojezdovou vzdálenost každého z nich.

„Líbí se mi, že můžu pracovat kdy chci a odkud chci, tedy pokud je tam dostupný internet. Neztrácím čas a peníze dojížděním, pauzy mezi pracovními úkoly trávím na zahradě, v létě pak koupáním v bazénu. Užívám si to, co se snaží Google vytvářet pro své zaměstnance. Myslím, že home office je super řešení také pro introverty,“ říká Tomáš Auer, který ve Včelišti působí jako projektový a account manažer.

Josef Řezníček, zakladatel Včeliště, považuje za největší pozitivum fakt, že jsme vlastně všichni manažeři svého času. „Možnost být pánem svého času je ale také zodpovědnost,“ upozorňuje. A má pravdu. Všichni ve Včelišti se vyhýbají prokrastinaci a drží se pěti základních pravidel pojmenovaných ZIPOS:

Z – Zodpovědnost

I – Iniciativnost

P – Pracovitost

O – Organizovanost

S – Samostatnost

Vidět nás můžete i vy

Kdokoliv z týmu si včas vyřídí, co potřebuje, nedobíhá na úřady těsně před zavíračkou, s prací v pohodě skloubí návštěvu lékaře a může třeba i studovat. Pracovat lze brzy ráno, přes oběd, odpoledne, večer i během noci.

Ke kolegovi se v práci sice přes stůl nenakloníme, můžeme si s ním ale napsat přes chat a on odpoví stejně rychle, jako kdyby seděl vedle nás. Společně jezdíme na výlety, víkendové pobyty, scházíme se u dobrého jídla a pití. Několikrát měsíčně se vidíme na poradách přes videohovory.

Poznejte tým Včeliště

Kdo u nás pracuje, co má na starosti a čím se zabývá ve volném čase, se dozvíte na našem webu.

Sdílejte:

Patnáctiletá praxe v tvorbě různých textů mluví za vše. Copywriterka Lenka dokáže pomocí textů „prodat" vše od zápalek až po nové BMW. Textařinou žije už od střední školy, kdy propadla novinařině, psaní knihy a následně i marketingu.

2 komentářů k zobrazení

  1. Dobrý den týme Včeliště a čtenáři,
    mám ráda Vaše články a inspiruji se jimi. Podnikám z domu, takže mohu také potvrdit, že home office je úžasná varianta. Přemýšlím, že bych si pořídila virtuální kancelář ve velkoměstě, alespoň bych tak získala lepší adresu a také bych mohla využít služeb virtuální asistentky. Ušetřilo by to dost práce a měla bych více času na rodinu. Četla jsem recenze na https:// comeflexoffice .cz/sidla-firem-praha a vypadají šikovně. Nemáte někdo s takovou službou už zkušenost?
    Zdraví Adriana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top