skip to Main Content
Milujeme infografiky – 12 nejlepších z 2. poloviny roku 2017.

Milujeme infografiky: přehled nejlepších 12 infografik posledních 6 měsíců

Konec roku je opět tady a s ním i pořádná dávka infografik, které jsme pro vás po celý půlrok shromažďovali na dvou webech: ty české (a občas i slovenské) najdete na ČeskéInfografiky.cz, anglické z celého světa pak na NejInfografiky.cz. Spolu s tím spravujeme Pinterest účet, kde najdete další zajímavé infografiky ze světa i z Česka, a kdybyste pořád neměli dost, zavítat můžete také na naši FB stránku, kde najdete další povedené infografiky.

1) Stromy na Slovensku

Začneme slovenskou infografikou, která zpracovává statistiky lesních porostů u našich sousedů. Zajímá vás, kolik lidí v tomto odvětví pracuje, které druhy stromů na Slovensku můžete najít a kolik produkují kyslíku? Prohlédněte si infografiku a vybavte se vědomostmi na příští dovolenou.

Které stromy najdete na Slovensku?

2) 63 dovedností správného markeťáka

Nyní k tématu, které je vám určitě o něco bližší. Kolik dovedností by podle vás měl mít někdo, kdo pracuje v marketingu? Schválně si je zkuste vyjmenovat a pak najít ty, které se shodují s těmi v infografice, kde jich najdete celých 63! A kolik jich sedělo na vás?

63 vlastností, které by měl mít každý markeťák.

3) Jak Češi nakupují potraviny online?

Detailní průzkum toho, jak se Češi staví k nakupování potravin online, které je v naší zemi čím dál rozšířenější. Vyzkoušeli jste už také některou službu, která prodej jídla online poskytuje? Nebo vás jen zajímá, jak se k němu staví ostatní? Mrkněte na infografiku a budete ihned v obraze.

Nakupují Češi potraviny online?

4) Historie filosofie

Pokud jste alespoň malými fanoušky vzdělání, tato infografika vás dostane. Detailní zobrazení mnoha filosofů, vzájemně propojených a názorně zařazených do jednotlivých období. Toto mít jako školní materiál, tak si dodnes vše pamatuji. Tak vzhůru na (znovu)učení, ať můžete všechny oslnit svými vědomostmi.

5) Viditelnost chodce

Bezpečnosti není nikdy dost, dvojnásob to platí na silnici, trojnásob pak za tmy – a čtyřnásob, pokud jste chodec a stačí jen málo, aby to byla vaše poslední cesta domů. Nebo si oblečte správné oblečení, ať jste vidět, a nemůže se vám prakticky nic stát. Takže než někam vyrazíte, přečtěte si nejdříve infografiku a buďte vidět!

Buďte vidět s reflexními prvky.

6) Upadá kvalita jazyka?

Chatování, e-mailing, sociální sítě – známe to všichni. A všichni jsme si tak nějak zvykli, že se na těchto místech vyjadřujeme jinak, než v běžném životě. Tím ale dostává ale každý přirozený jazyk zabrat. Zkusme jedno: například zítra budeme psát pouze spisovně, bez zkratek a dalších gramatických prohřešků. Schválně, co na to řekne vaše okolí.

Jak online svět deformuje jazyk?

7) Češi na cestách

Trávíte dovolenou v tuzemsku, nebo vyrážíte za hranice? Volíte raději auto, nebo letadlo? Zajímá vás, jak to mají ostatní Češi? Chcete se s nimi porovnat, abyste zjistili, zda jste v průměru, nebo zda vyčníváte? Podívejte se do krásně zpracované infografiky a vše se dozvíte.

8) Zajímavosti z Oktoberfestu

Snad největší oslava piva a klobás – to je Oktoberfest. Je jasné, že s větším počtem lidí, kteří mají jistý podíl alkoholu v krvi, se také zvětšuje počet zvláštních věcí, které se v jejich okolí dějí. Ty nejzajímavější události máte shrnuté v této infografice, snad se pobavíte stejně jako my.

Zajímavosti z Oktoberfestu.

9) 21 faktů o bitcoinu

Nejznámější z kryptoměn, která zažívá pohádkové růsty, ale také strmé pády, je jedním z nejdiskutovanějších témat letošního roku. Neustále slyšíte své přátele o bitcoinu mluvit a mrzí vás, že nemáte čím přispět do diskuze? Přečtěte si 21 zajímavých faktů a už nikdy nebudete za neználka!

21 faktů o bitcoinu.

10) Vzdělávání pomocí her

Hry má rád snad každý. Se vzděláváním je zase naopak. Co s tím? Spojit zábavné s užitečným, tedy začít vzdělávat pomocí videoher! Jestli je to vůbec možné a jaké jsou prozatímní výsledky, se dozvíte v následující infografice.

11) Vánoce na českém internetu

Na závěr se podíváme na dvě tematické infografiky spojené s Vánoci. Jak se během Vánoc chovají čeští uživatelé na internetu? Která slovní spojení nejčastěji vyhledávají? Když „googlí“ návody, je to spíše na to, jak se staví stromeček, nebo na to, jak zabít kapra? Vše najdete ve vánoční infografice.

Vánoce na českém internetu.

12) Historie vánočních stromečků

Kde se vzaly vánoční stromečky? Jak vypadaly původní ozdoby a k čemu sloužily? Kdy a jak se vánoční stromeček rozšířil globálně? Prodá se více těch živých, nebo umělých? Kde se takové stromky vlastně pěstují? Odpovědi na tyto otázky najdete zde v infografice – a na závěr také pět nejhezčích stromků světa. Je na co se koukat!

Jak vznikly vánoční stromečky?

 

Sdílejte:

Specialista na obsahový marketing se zálibou v českém jazyce. Každý text ve Včelišti projde jeho rukama.

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top