skip to Main Content
Chcete zaujmout velké množství potenciálních zákazníků? Zkuste to pomocí gifů.

Jak vytvořit gif z obrázků nebo z videa: Jednoduchý návod krok po kroku

Pokud nejste na internetu zrovna nováčci, určitě vás fenomén gifů neminul. Tento „hýbající se obrázek“ plní nejen zábavnou funkci, ale hlavně tu sociální. Snadno se totiž šíří napříč internetem a může vám získat spoustu lajků. Vytvořit vlastní gif je snadné. Poradíme vám, jak na to.

Zábavný obsah, který přiláká fanoušky

Proč jsou gify tak oblíbené? Jednoduše předají zprávu, kterou chcete sdělit, a protože jde o netradiční způsob prezentace, zaujmou pozornost vašich fanoušků i potenciálních klientů. Gify vám přijdou vhod také při vysvětlování jakékoliv problematiky v článku. Hýbající se obrázky jsou často mnohem názornější než ty klasické. Určitě stojí za to, je vyzkoušet.

Existují dva základní způsoby, jak si vyrobit vlastní gif. Buď si ho můžete vytvořit z obrázků, anebo z videa.

Jak na vytvoření gifu z obrázků:

Pojďme se nejprve podívat krok po kroku na to, jak rozhýbat vaše obrázky.

  1. Nástrojů na vytvoření gifu je spousta. My budeme pracovat s nástrojem GIFmaker, který nám umožní vytvořit gif bez vodoznaku. Otevřete si GIFmaker v prohlížeči.
  2. Nahrajte vybrané obrázky z počítače, začít můžete třeba se šesti soubory.

Za pomocí online nástrojů je vytvoření gifu hračka.

  1. Pod tlačítkem Upload images si zkontrolujte, zda se vám nahrály všechny obrázky.
  2. Zvolte rychlost střídání obrázků (Animation speed). Zkontrolovat si ji můžete hned napravo v náhledu (Preview) a můžete se také podívat, jak bude výsledný gif vypadat.

  1. Pod částí Preview se nachází všechny obrázky, které jste nahráli. Můžete je tažením myši libovolně přemístit do správného pořadí nebo jakýkoli obrázek klidně odstranit.Gif lze vytvořit například z několika obrázků.
  2. To nejdůležitější je za vámi, teď už stačí jen kliknout na Create animation. Následně svůj gif stáhnete pomocí odkazu Download GIF. A máte hotovo.
    Výsledná animace určitě sklidí na Facebooku úspěch.

Odlište se od konkurence zajímavým designem

Zajímají vás další tipy, jak vylepšit vzhled svých stránek nebo zaujmout klienty originální grafikou? Přečtěte si přehledný e-book o grafice a zjistěte, jak posunout svůj marketing o úroveň výše.

 

Jak na vytvoření gifu z videa

Stejně jako z obrázku i z videa si gif vytvoříte snadno a rychle.

  1. Používat budeme nástroj Imgflip. Otevřete si ho v prohlížeči.
  2. Do volného okýnka vložte URL adresu videa nebo nahrajte vlastní video. Během chvilky se bez potvrzování nahraje.

  1. Na časové ose pod videem si vyberte konkrétní část, ze které chcete vytvořit gif, a pomocí Preview si ji zkontrolujte. Ideální je mít gif co nejkratší, kolem pár vteřin.

 

Gif by měl mít ideálně několik vteřin.

 

  1. V pravé části stránky (nebo pod videem, podle toho, jak se vám stránka zobrazí) vyberte velikost videa, třeba 360 px. Můžete také přidat text, který se u gifu zobrazí, a zvolit jeho barvu.

  1. Gif pojmenujte v políčku Title. Pokud chcete soubor použít pouze pro vlastní účely, nezapomeňte zaškrtnout možnost Private.
  1. Klikněte na Generate GIF a za pár vteřin se vám vytvoří vlastní gif. Pak už stačí jen stáhnout soubor pomocí možnosti Download GIF.

 

Dochází vám inspirace, jak zaujmout fanoušky na Facebooku nebo Instagramu? Vlastní gif může být skvělou volbou. Jednoduché gify zvládnete pomocí našeho návodu vyrobit sami. A pokud chcete pro své stránky profesionální gify nebo animace, rádi je pro vás vytvoříme.

Odlište se od konkurence zajímavým designem

Zajímají vás další tipy, jak vylepšit vzhled svých stránek nebo zaujmout klienty originální grafikou? Přečtěte si přehledný e-book o grafice a zjistěte, jak posunout svůj marketing o úroveň výše.

Sdílejte:

3 komentářů k zobrazení

  1. Zdravim Vás, díky za tip, šlo to samo. Jen jsem hledala takový typ gifů, který se propíše do světových gifů. Ten, který když v příběhu napíšete slovo, vyhledá to přesně ten Váš. A ne, že ten svůj vyrobený budu muset někam vkládat, aby byl vůbec vidět.
    Někde psali, že se to posílá na schválení.

    Díky za odpověď. Petra

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top