skip to Main Content
Včeliště si pořídilo včelí úl.

Včeliště má vlastní úl, postará se o 50 tisíc včel

Marketingová agentura Včeliště má vlastní včelí úl. A nemyslete si, že jde o kancelář pro naše lidské pilné včelky. Ty jsou zvyklé podávat své výkony na dálku. Pořídili jsme si skutečný včelí úl, který voní novotou, a už teď se těší, až ho osídlí první včely – ty z hmyzí říše.

Jakmile se oteplí, zabydlí se v úlu prvních 10 tisíc včel. V létě už bych jich mělo být pětkrát více. Po celý rok se o ně bude nedaleko Tachova starat zkušený včelař Tomáš, s nímž jsme pravidelně v kontaktu. Informuje nás o všem, co se kolem našich včel šustne, a zásobuje nás aktuálními fotografiemi. Právě teď se můžete podívat na nový domov, který zaujme své čestné místo v přírodě už za pár týdnů.

Nová včelí úl – Včeliště.

Víte, že v Evropě máme na 2 000 druhů včel, z nichž je 10 % ohroženo?

Své včely mají i naši klienti

Ke konci roku jsme obdarovali své klienty včelami. Každý od nás k Vánocům dostal adopční listinu na 100 včel jako poděkování za spolupráci a symbol toho, že jsme na jedné lodi. Nebo snad v jednom úlu?

Nejde jen o rozmar, tohle má smysl

Možná se ptáte, proč jsme se rozhodli podporovat právě včely. Není to jen proto, že se naše agentura jmenuje Včeliště (i když to také hraje jistou roli). Jsme si vědomi toho, že za poslední zimy vymřelo více než 50 % kolonií evropských včel. A protože je většina druhů rostlin, včetně zemědělských plodin, závislá na opylení včelami, problém se může velmi brzy odrazit na obživě lidí i na životním prostředí. Pokud přijdeme o včely, lidstvo, které je na včelách závislé, vymře také. Je nám navíc ctí podpořit poctivé včelařské řemeslo, které už má v našich končinách mnohaletou tradici. A co si budeme povídat – není pravý český med prostě lahoda?

Do včelího úlu zavítá až 50 000 včel.

Víte, že pesticidy, kterými zemědělci hnojí například řepková pole, jsou pro včely jedovaté?

4 tipy, jak můžete chránit včely i vy

Líbí se vám náš nápad? Pokud ano, podpořte některého z včelařů v České republice stejně jako my. Nemáte-li tuto možnost, pusťte se do pomoci hmyzu osobně na své zahrádce:

  1. Sázejte květiny – ať už máte zahradu nebo truhlíky na balkoně, udělejte včelám radost a vysaďte pro ně různorodé rostliny. Díky vám mohou mít včely květy k opylování k dispozici od jara až do podzimu.
  2. Nepoužívejte chemické postřiky – proti plevelu a mšicím zkuste zabojovat přírodní cestou. Na mšice platí třeba vývar z kopřiv.
  3. Odpočiňte si od sekání trávy – nejezděte po své zahradě se sekačkou tak často. Poskytnete tak včelám rostliny, na které mohou usednout a opylovat je.
  4. Podpořte opylující hmyz – můžete tak učinit tím, že budete provozovat vlastní včelín nebo adoptujete včely u zkušeného včelaře.

Co se s úlem bude dále dít?

Chcete vidět, jak to bude v úlu žít, až do něj přiletí první včely? A jak bude vypadat uprostřed léta? Sledujte náš facebookový profil, kde vás budeme o všem pravidelně informovat.

Sdílejte:

Patnáctiletá praxe v tvorbě různých textů mluví za vše. Copywriterka Lenka dokáže pomocí textů „prodat" vše od zápalek až po nové BMW. Textařinou žije už od střední školy, kdy propadla novinařině, psaní knihy a následně i marketingu.

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top