skip to Main Content
Tipy na podzimní marketingové konference

Tipy na podzimní marketingové konference

Máme pro vás opět porci tipů na marketingové konference, které stihnete ještě před začátkem vánočního shonu. Zaveďte pak získané informace a nové poznatky do praxe, ať to v novém roce můžete rozjet podle nejnovějších a hlavně funkčních trendů. Tak jdeme na to.

E-commerce day

Konference pro e-shopy slibuje program nabitý přednáškami předních odborníků svého oboru, například:

  • Daniel Višňák pohovoří o zvyšování tržeb pomocí správné komunikace se zákazníky.
  • Pavel Ungr vysvětlí, jak u e-commerce projektů dělat správně SEO.
  • Lucie Prokopová poradí, jak snížit náklady na e-mailing a přitom přivést více objednávek.

A to zdaleka není všechno. Akce se zaměřuje na rozvoj e-shopů po všech stránkách, proto se můžete těšit na témata od marketingu přes právo až po logistiku.

Čekají vás také workshopy, které díky menšímu počtu účastníků umožňují konkrétní téma rozebrat do hloubky a věnovat se vám individuálně. Připraveno je 10 workshopů na různá témata a musíte se na ně dopředu přihlásit.

Kdy: sobota 8. října 2022

Kde: Cyrilská 7, Brno

Získejte vstup zdarma

E-shopař za vstup nic neplatí, ale pokud jím nejste, a přesto se chcete zúčastnit, zasoutěžte si s námi o vstupenky. Sledujte nás na Facebooku, kde soutěž proběhne.

Kafe a marketing

Pravidelné marketingové posezení Josefa Řezníčka a marketingových specialistů. V první části se vždy dovíte zajímavé tipy, novinky a ukázky z praxe, druhá část setkání je ve vašich rukách. Je to prostor pro otázky, networking a společné sdílení zkušeností.

Hostem, který přijal pozvání tentokrát, je Adam Pýcha – marketingový a e-commerce ředitel v Knihy Dobrovský – a mluvit bude mimo jiné o sociálních sítích. Dozvíte se, jakým způsobem vystupují Knihy Dobrovský na Instagramu a TikToku a s jakými výsledky. Josef Adama vyzpovídá také ohledně spolupráce s influencery a zbožíznalství, jež pomáhá dělat efektivnější marketing.

Kdy: středa 12. října 2022

Kde: Impact Hub K10, Koperníkova 10, Praha–Vinohrady

Zákazník 2030

Měňte se spolu se zákazníky. Jak na to, se dozvíte na konferenci Zákazník 2030, která přinese rady, jak zvládnout krizová období a jak se z nich poučit. Deset řečníků z různých oblastí, mimo jiné z marketingových agentur a e-commerce, se s vámi podělí o svůj pohled na blízkou budoucnost. Představí vám nejnovější trendy a inovace v zákaznickém přístupu a komunikaci.

Konference si klade za cíl, aby si účastníci odnesli odpovědi na takové otázky, jako jsou například:

  • Jak se mění nákupní chování zákazníků? Co dnes vlastně chtějí?
  • Jak si je udržet a získávat nové?
  • Co dobrého si z krizového období zachováme, a v čem naopak pokračovat nebudeme?

Během „řečnění” se představí různé úspěšné české společnosti včetně Rohlik.cz, Reknihy, Vasky a dalších. Bohužel se akce kryje s předchozí uvedenou konferencí, vybírání bude těžké.

Kdy: čtvrtek 13. října 2022

Kde: OKsystem, Na Pankráci 125, Praha 4

Brand Management 2022

Největší česká konference o značkách s tradicí od roku 2000. Budování značky bylo, je a bude součástí marketingu, o tom není pochyb. Tématem 23. ročníku je, v čem jsme v Česku v oblasti marketingu dobří a jak to umíme prodat. Vystupovat nebudou pouze Češi, ale nebojte se, simultánní tlumočení bude zajištěno po celý den.

Pokud se chcete setkat s jinými manažery, řediteli či majiteli firem, neváhejte se přihlásit. Obvyklá návštěvnost se pohybuje okolo 400 účastníků, což slibuje kvalitní networking.

Kdy: středa 19. října 2022

Kde: Cubex Centrum Praha, Na Strži 2097/63, Praha 4

B2B Konference

První ročník hybridní konference pro CEO, markeťáky a obchoďáky firem, kteří působí na B2B trhu. Čekají vás přednášky a případové studie zaměřené na spolupráci marketingu a obchodu. Panelová diskuze pak bude zaměřena na nástroj LinkedIn, který v současnosti využívá většina B2B firem v ČR.

Výběr z témat přednášek:

  • Proč obchodníci potřebují pomoc od marketingu
  • Cesta zákazníka, která zvyšuje obchodní výsledky
  • Rovnováha v Síle marketingu a obchodu aneb 5 příkladů z K2 praxe

Z případových studií vybíráme například Jak jsme z nefunkční spolupráce sales a marketingu stvořili perfektní tým.

Kdy: středa 2. listopadu 2022

Kde: Paspův sál, Nádražní 84, Praha 5 + online

Forum Media 2022

22. ročník akce, která letos spojí 4 konference do jedné. Čtyři sály, čtyři různá dění:

  • Poslechněte si světové speakery hovořící o komunikaci a marketingu v sále MAM Stage.
  • Zorientujte se v aktuálních oborových datech na Effie Stage.
  • Získejte přehled o trendech v public relations v sále PR Summitu.
  • Zúčastněte se workshopů a panelových diskuzí na Market Insight.

Řečníky představuje pořadatel postupně, ale už teď víme, že těšit se můžete například na Adama Nowakowského (partner pro kreativní agentury ve skupině Meta), Jima Macnamaru (světová autorita na hodnocení a měření komunikace) nebo Lauru Thomas (tvůrce strategických kreativních reklam).

Kdy: čtvrtek 3. listopadu 2022

Kde: O2 Universum, Českomoravská 2345/17, Praha

Nástroje v marketingu

Získejte přehled o nejnovějších trendech a nejvýkonnějších marketingových nástrojích. Seznamte se s nejzajímavějšími platformami a naučte se s nimi pracovat. Během online konference také zjistíte, jak:

  • zefektivnit webovou analytiku,
  • vyhodnocovat chování návštěvníků webu,
  • sledovat počiny konkurence,
  • sbírat a spravovat leady,
  • A/B testovat.

Chybět nebudou ani rady ohledně správy reklamních kampaní, sociálních sítí a linkbuildingu. Zabrousí se také do oblasti e-mailového marketingu a SEO.

Kdy: čtvrtek 1. prosince 2022

Kde: online

Tvorba obsahu pro sociální sítě

Další online akce, jejíž obsah si snadno vyvodíte z názvu. Proniknete do tajů přípravy postů, které zaujmou a předají to zásadní sdělení. Dozvíte se, jak příspěvky připravit pro různé sociální sítě. Neminou vás ani úpravy fotek a videí a řeč se stočí také na spolupráci s influencery. Čeká vás i dárek – kredit 1 500 Kč na vzdělávání v oblasti digitálního marketingu od Dobrý web.

Ale co je úplně nejlepší, jedním z přednášejících bude naše projekťačka Bára Žižková, která vám ukáže, jak díky recyklaci obsahu lze připravit obsahový plán. Bára je skvělý řečník a přímo srší energií, takže si to rozhodně nenechte ujít.

Kdy: úterý 13. prosince 2022

Kde: online

Tak už víte, která konference vám za to stojí? Nebo jich navštívíte více? Podělte se s námi v komentářích nebo nám napište další tipy.

 

Sdílejte:

Katka ve Včelišti působí jako obsahový stratég a copywriter. Každou větu převrátí naruby a zase zpátky, než s ní je spokojená.

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top